HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Met Rode Pesto En Feta
topBanner
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met mini-romatomaatjes, rucola en basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. De perfecte pastavorm voor deze maaltijd dus! De drie kleuren van de pasta voegen bovendien een subtiele smaak toe: de groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta.

Labels:Veggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)SelderijNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Mini-romatomaten

180 gram

Conchiglie tricolore

(BevatGluten)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 leaves

Vers basilicum

(BevatSelderij)

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.

2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en de basilicumblaadjes.