Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met mini-romatomaatjes, rucola en basilicum

Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. De perfecte pastavorm voor deze maaltijd dus! De drie kleuren van de pasta voegen bovendien een subtiele smaak toe: de groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Conchiglie tricolore

(Bevat Gluten)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaatjes roerbakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Dressing maken
5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en de basilicumblaadjes.