BestellenCadeaubon
Ciabatta met veggie burger en red leicester
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Ciabatta met veggie burger en red leicester

met frisse salade

Labels:
Veggie
Lekker snel
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische burger

(Bevat Tarwe, Gerst, Gluten)

½ head

Botersla

15 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3858 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten55.9 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels13 g
Eiwitten26.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Saladekom
Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de broodjes in 8 - 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

2
  • Snijd de ui in halve maantjes. 
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Pluk per persoon 2 bladen van de sla om later op het broodje te gebruiken. Scheur de rest van de botersla grof. Bewaar in een grote saladekom.
  • Snijd de citroen in parten.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el honing per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schuif de ui naar één kant van de pan om ruimte te maken voor de burger. Voeg de veggie burger toe aan de pan en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt.
  • Meng voor de dressing in een kom de extra vierge olijfolie met per persoon: 1 el mayonaise en het sap van 1 partje citroen. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de broodjes open en besmeer met de overige mayonaise.
  • Beleg met de apart gehouden blaadjes sla, de burger, de helft van de kaas en de gekarameliseerde ui.
  • Meng de sla met de dressing, de aardappelparten en de overige kaas. 
  • Verdeel de sla over de borden.