Cheese & Onion-pizza
Cheese & Onion-pizza

Cheese & Onion-pizza

met barbecuesaus

Voor alle Cheese & Onion-lovers, deze week een heerlijke pizza in je box met ui en 2 verschillende soorten kaas. Top hem af met de barbecuesaus, een echte guilty pleasure!

Tags:
Family
•Veggie
•Quick Prep
•Comfort Food
Allergens:
Wheat
•Milk
•Sulphites
•Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Pizza dough

(Contains Wheat May be present Milk)

100 g

Passata

50 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

25 g

BBQ Sauce

(Contains Sulphites, Mustard)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4131 kJ
Calories987 kcal
Fat39.9 g
Saturated Fat23.3 g
Carbohydrate112.3 g
Sugar18.6 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein39.7 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). 
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en de helft van de ui toe en bak 4 - 5 minuten.

Tip: Laat het pizzadeeg in de koelkast tot je het gaat gebruiken in stap 3, zo blijft het deeg koel en heb je het beste resultaat.

Tomatensaus maken
2
  • Voeg de passata toe en laat 1 minuut zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de witte kaas en meng in een kom met de geraspte kaas (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de pizza met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.

Pizza beleggen
3
  • Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Smeer de pizza in met de tomatensaus.
  • Beleg de pizza met de gemengde kaas (zie Tip). 
  • Verdeel de overige ui over de pizza.
  • Bak de pizza 12 - 14 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

 

Serveren
4
  • Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Garneer met de barbecuesaus.
  • Verdeel over de borden, of serveer de pizza op een grote snijplank.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.