
Champignonrisotto van orzo
met olijfolie met truffelaroma, courgette, walnoten en pecorino
Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
200 gram
Champignon-roerbakmix
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
¼ el
[Plantaardige] roomboter
¼ el
Olijfolie
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm.
Weetje: Dit gerecht bevat ongeveer 350 gram groente per persoon en is door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2 - goed voor een energiek gevoel!

- Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut.
- Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut mee.
- Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur gaar.
- Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de champignon-roerbakmix 4 - 6 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens alle groenten uit de koekenpan en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

- Verdeel de champignonrisotto over de borden.
- Garneer met de geroosterde walnootstukjes en de overige geraspte pecorino.
- Besprenkel met de truffelolie.