Skip to main content
Caserecce met romige bloemkoolsaus, champignons en tuinkers

Caserecce met romige bloemkoolsaus, champignons en tuinkers

3.9
(223)

De romige saus in dit pastagerecht maak je met bloemkool en mascarpone. Deze zachte smaken vormen samen met de pittige tuinkers en knapperige noten een verrassend geheel.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150

Bloemkool

90

Volkoren casarecce

(Bevat: Gluten)

½

Ui

1

Knoflookteen

125

Champignons

1

Tuinkers

10

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

25

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

Groentebouillonblokje

½

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3515 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels15 g
Eiwitten27 g
Zout0.8 g

Instructies

Bloemkool koken
1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bloemkool en caserecce. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de steel klein. Kook de bloemkool, afgedekt, 10 minuten. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en bewaar in een hoge kom met staafmixer of blender.

Pasta koken
2

Voeg daarna de caserecce toe aan de pan met deksel en kook de caserecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, maar bewaar 2 el kookvocht per persoon. Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken. Knip de tuinkers los. Hak de hazelnoten grof.

Hazelnoten roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de hazelnoten 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Schep 2 el kookvocht per persoon uit de pan met deksel, voeg toe aan een kleine kom en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat al roerend oplossen. Voeg de bouillon, de helft van de oude kaas en de mascarpone bij de bloemkool. Pureer de bloemkool tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Champignons bakken
5

Verhit de roomboter in de wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en tijm toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de saus en caserecce toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers, overige kaas en hazelnoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders