Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, snijbonen en mangochutney

Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2902 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten96.4 g
waarvan suikers31.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan. 
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de snijbonen (zie Tip 1).
  • Bereid de bouillon (zie Tip 2). Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Meng in een kom de knoflook, vegetarische kipstukjes en ketjap.

Tip 1: Extra snel water koken? Gebruik een waterkoker.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 50 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 50 ml kokend water per persoon.

Vegetarische kip bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en het kerriepoeder 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vegetarische kipstukjes met de marinade toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de pindakaas, mangochutney en bouillon toe. Roer goed door en laat sudderen op laag vuur.
Snijbonen koken
3
  • Voeg de snijbonen toe aan de steelpan en blancheer 3 minuten.
  • Giet af en voeg de snijbonen toe aan de grote wok of hapjespan. Laat nog 3 minuten meesudderen.
  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en schep goed om.
Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.

Weetje: Wist je dat snijbonen rijk zijn aan vezels voor gezonde darmen, calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een hoog energieniveau?