Heek in groene-currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen

Wist je dat onze rijst- en granenverpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Allergenen :
Vis
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

200 gram

Champignon-roerbakmix

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Limoen

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2706 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels6.9 g
Eiwitten30.6 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in zes partjes.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak de groentemix 4 minuten. Voeg de knoflook en de groene currykruiden toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg de kokosmelk, vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe.
  • Laat de currysaus op laag vuur sudderen tot serveren.
Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met het overige kerriepoeder.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verlaag het vuur en bak de vis 1 - 2 minuten op de andere kant.
    Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en de currysaus over diepe borden.
  • Leg de gebakken vis erbovenop.
  • Garneer met de eventuele overgebleven limoenpartjes.