
Burrata & pecorino pasta
met rode puntpaprika, tomaat en smokey tomatenketchup
Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Passata
30 gram
Smokey tomatenketchup
5 gram
Vers basilicum
20 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Meng de tomatenblokjes, smokey tomatenketchup en de passata door de smaakmakers in de hapjespan.
- Verwarm het geheel nog 2 minuten.
- Schep de conchiglie en pecorino erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof.
- Halveer de burrata.
- Verdeel de pasta over de borden en leg er 1/2 burrata per persoon op.
- Garneer met het basilicum.