Burrata & pecorino pasta
Burrata & pecorino pasta

Burrata & pecorino pasta

met rode puntpaprika, tomaat en smokey tomatenketchup

Een topper in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Tags:
Extra Veggies
•Family
•Veggie
•Calorie Smart
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

100 g

Passata

30 g

Smoky tomato ketchup

5 g

Fresh basil

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories653 kcal
Energy (kJ)2732 kJ
Fat20.4 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate86.3 g
Sugar17 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein27.4 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken en koken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Pastasaus afmaken
3
  • Meng de tomatenblokjes, smokey tomatenketchup en de passata door de smaakmakers in de hapjespan.
  • Verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep de conchiglie en pecorino erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof.
  • Halveer de burrata. 
  • Verdeel de pasta over de borden en leg er 1/2 burrata per persoon op.
  • Garneer met het basilicum.