Hotdog met augurk en gefrituurde uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hotdog met augurk en gefrituurde uitjes

Hotdog met augurk en gefrituurde uitjes

met frisse sinaasappelsalade en honing-mosterdsaus

Hoewel hotdogs zeer populair zijn in Amerika, hebben ze hun roots in Duitsland. Meer bepaald in Frankfurt, waar de eerste worsten volgens historici al in de vijftiende eeuw gemaakt werden.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
•Rogge
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

â…“ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Gesneden augurken

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3336 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten53.2 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten22.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

•Pan
•Saladekom
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

 

Salade maken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes.
  • Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.
  • Haal de rookworst uit de vacuumverpakking en voeg toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 10 minuten in het hete water.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken en bereiden
3
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise. De overige mayonaise kun je verwerken in een lunchsalade of gebruiken om je boterham mee te beleggen.

Brood beleggen en serveren
4
  • Halveer de rookworst en snijd in de lengte doormidden.
  • Snijd de baguette in de lengte doormidden en smeer op beide helften de honing-mosterdsaus.
  • Beleg het broodje met de rookworst, gebakken rode ui en augurken.
  • Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.