
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus
met gebakken rode ui, augurk en frisse salade
Dit heerlijke broodje met ambachtelijk bereide rookworst zet je al binnen 15 minuten op tafel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Handsinaasappel
⅓ head
IJsbergsla
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
½ stuk(s)
Varkensrookworst
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Gesneden augurken
10 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
Zelf toevoegen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Honing
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] mayonaise
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

- Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
- Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes.
- Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.
- Voeg de varkensrookworst in zijn vacuümverpakking toe aan de pan met deksel. Zet het vuur uit en verwarm 10 minuten in het hete water.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
- Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten.
- Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise. De overige mayonaise kun je verwerken in een lunchsalade of gebruiken om je boterham mee te beleggen.

- Haal de rookworst uit de verpakking, halveer deze en snijd de rookworst in de lengte doormidden.
- Snijd de baguette in de lengte doormidden en smeer op beide helften de honing-mosterdsaus.
- Beleg het broodje met de rookworst, gebakken rode ui en augurken.
- Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.