Hotdog van rookworst met honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hotdog van rookworst met honing-mosterdsaus

Hotdog van rookworst met honing-mosterdsaus

met gebakken ui, augurk en frisse sinaasappelsalade

Dit heerlijke broodje met ambachtelijk bereide rookworst zet je al binnen 15 minuten op tafel!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Rogge
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

⅓ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Gesneden augurken

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3336 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten53.6 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten56.6 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten22.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan voor de varkensrookworst.
  • Haal de rookworst uit de vacuumverpakking en voeg toe aan de pan met deksel.
  • Zet het vuur laag en verwarm 10 minuten in het hete water.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes.
  • Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken en bereiden
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Brood beleggen en serveren
4
  • Snijd de rookworst in de lengte doormidden.
  • Snijd het broodje in de lengte doormidden en smeer op beide helften de honing-mosterdsaus.
  • Beleg het broodje met de rookworst, ui en augurken.
  • Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.