Skip to main content
Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas
Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas

Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas

met bruine ciabatta, paprika en een salade

3.8
(1,5K)

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Labels:
Caloriebewust

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.99 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

Botersla

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)2512 kJ
Energie (kcal)600 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers11 g
Vezels9.4 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en bestrooi royaal met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan kalium? Dat komt door de ruim 250 gram groente, de biefstuk én de bruine ciabatta. Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan is het belangrijk om genoeg kalium binnen te krijgen, maar ook om je zoutinname te verlagen.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, paprika en ui toe met per persoon: 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder en een snufje zout. Bak 8 - 10 minuten tot de ui zacht is. Halveer ondertussen de bruine ciabatta in de lengte en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Het paprikapoeder is pikant. Voeg eventueel minder toe als je niet van pittig houdt of als er kinderen mee-eten.

Biefstuk bakken
3

Voeg de biefstuk toe aan de paprika en ui en bak 1 minuut mee. De biefstuk hoeft nog niet gaar te zijn.

Broodje maken
4

Leg de gehalveerde bruine ciabatta's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de ui, paprika en biefstuk over de helften en bestrooi dan met de oude kaas. Bak het broodje biefstuk nog 2 - 4 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Tip: Heeft jouw oven een grill-stand? Gratineer de kaas dan kort onder de grill zodat hij mooi goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in stukjes. Was de botersla en snijd grof. Voeg de botersla en tomaat toe aan de dressing en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de salade erbij.

Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Deze maaltijd alleen bevat al meer dan 30% per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders