Skip to main content
Braadbox | Hele kip uit eigen oven
Braadbox | Hele kip uit eigen oven

Braadbox | Hele kip uit eigen oven

4 personen | met kruidige friet, appelmoes, sausjes en salades

Een feestelijk etentje of avondje comfortfood - met onze Braadbox maak je gegarandeerd indruk op iedereen aan tafel. Ontdek hoe gemakkelijk je een hele kip bereidt en vul de tafel met nog veel meer lekkers, van piri-piri friet en zelfgemaakte appelmoes tot verschillende sausjes en salades.

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Handsinaasappel

2 takje(s)

Verse rozemarijn

6 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse tijm en oregano

1400 gram

Rustieke frieten met schil

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

3 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

3 tl

Piri-pirikruiden

4 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rodekool, wittekool en wortel

200 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Walnoten

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

90 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

100 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd, Zwaveldioxide en sulfiet)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

1400 gram

Hele kip

1 gram

Biologische halfvolle yoghurt

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

60 gram

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)3892 kcal
Energie (kJ)16284 kJ
Vetten264.6 g
waarvan verzadigd57.2 g
Koolhydraten225.6 g
waarvan suikers69.6 g
Vezels41.5 g
Eiwitten129.4 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kleine steelpan
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de kip 30 - 45 minuten voor het braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de citroen en sinaasappel in dunne plakken. Schil de knoflook en plet met de platte kant van een mes.
  • Smelt 60 g roomboter in een kleine steelpan.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal.
Kip braden
2
  • Bestrooi de kip met de Siciliaanse kruidenmix en 1/2 zakje gerookt paprikapoeder.
  • Vul de holte van de kip met de helft van de knoflook en de ongesneden takjes tijm, oregano en rozemarijn.
  • Verdeel de citroenplakjes, sinaasappelplakjes en de overige knoflook over de buitenkant van de kip.
  • Schenk de gesmolten roomboter over de kip. Braad de kip 75 - 85 minuten in de oven. Bedruip halverwege met het bakvet uit de ovenschaal, zodat de kip niet uitdroogt.
Friet en appelmoes maken
3
  • Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie, de piri-pirikruiden, de gedroogde oregano en 1 tl gerookt paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de friet 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel en 1 zakje kaneel toe en bak 3 minuten. Blus af met 800 ml water en breng aan de kook. Laat 10 - 15 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door.
Snijden
4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Salades mengen
5
  • Meng in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de yoghurt, de helft van de mayonaise, peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een dressing van 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de slamix, cherrytomaten en komkommer toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
Serveren
6
  • Leg de kip in een diepe serveerschaal en giet het braadvocht erover.
  • Verkruimel de witte kaas over de groene salade en garneer met de walnoten. 
  • Zet de koolsalade en groene salade op tafel.
  • Verdeel de friet over de borden en serveer met de overige mayonaise, de whiskeysaus en de barbecuesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

Veggie kaasschnitzel in salieboter met parelcouscous

met citroenmayonaise, pompoen en pastinaak
Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

Kipworstjes met spaghetti in pesto-roomsaus

met champignons, prei en Italiaanse kruiden
Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

Pizza met sticky harissa-aubergine, boerenkool en mozzarella

met gekaramelliseerde ui en ras el hanout
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing
Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

Cheesy tortilla-ovenschotel met kip en zure room

met tortilla's, tomatensalsa en mais
Grote garnalen met verse tagliatelle

Grote garnalen met verse tagliatelle

in pittige tomatensaus met Brandt & Levie-varkensworst
Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

Brandt & Levie-varkensworst met stamppot en witte kaas

met verborgen groenten voor kinderen: prei, wortel en ui
Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

Wildzwijn-bolognese met gnocchi en Grana Padano

met spekreepjes, rode wijn en kleine rucolasalade
Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

Kip in harissa-granaatappelsaus met amandelschaafsel

met kruidige bulgur, courgette en verse munt
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en knapperige witlofsalade
Bulgogibowl met steak

Bulgogibowl met steak

met rijst, sesam-koolsla en gomasio
Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

Bulgogi stir-fry met noedels en kalkoenfilet

met bosui en zwart sesamzaad
Romige masala linzensoep met naan

Romige masala linzensoep met naan

met kruidige yoghurtsaus, kokosmelk en amandelschaafsel
Romige lasagne met venkel en prei

Romige lasagne met venkel en prei

met vers basilicum, Italiaanse kaas en oregano
Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

Sweet & sticky kip met gomasiobroccoli

met knoflook-gemberrijst en gefrituurde uitjes
Pasta caprese met serranoham

Pasta caprese met serranoham

met rode pesto en pompoenpitten
Zalm met krieltjessalade

Zalm met krieltjessalade

met appel, venkel en dille
Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

Pita's met BBQ-kip en komkommer-koolsla

met verse kruiden, gebakken ui en puntpaprika
Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

Kipfilethaasjes met sticky sinaasappelsaus

met rozemarijn-aardappelpartjes en geroosterde broccoli
Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

Hartige pie van gemengd gehakt met BBQ-rub

met wortel, tomaat en bleekselderij