Skip to main content
Braadbox | Hele kip uit eigen oven
Braadbox | Hele kip uit eigen oven

Braadbox | Hele kip uit eigen oven

4 personen | met kruidige friet, appelmoes, sausjes en salades

Een feestelijk etentje of avondje comfortfood - met onze Braadbox maak je gegarandeerd indruk op iedereen aan tafel. Ontdek hoe gemakkelijk je een hele kip bereidt en vul de tafel met nog veel meer lekkers, van piri-piri friet en zelfgemaakte appelmoes tot verschillende sausjes en salades.

Labels:
Recept
Allergenen :
Senf
Egg
Milk
Walnüsse
Schwefeldioxide und Sulfite

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Handsinaasappel

2 takje(s)

Verse rozemarijn

6 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse tijm en oregano

1400 gram

Rustieke frieten met schil

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

3 tl

Gerookt paprikapoeder

200 gram

Mayonaise

(Bevat: Senf, Egg)

3 tl

Piri-pirikruiden

4 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rodekool, wittekool en wortel

200 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Milk)

50 gram

Walnoten

(Bevat: Walnüsse Kan bevatten: Schalenfrüchte, Sesamsamen, Erdnüsse)

90 gram

Whiskeysaus

(Bevat: Senf, Egg)

100 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Schwefeldioxide und Sulfite, Senf)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

1400 gram

Hele kip

1 gram

Biologische halfvolle yoghurt

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Olijfolie

60 gram

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)3892 kcal
Energie (kJ)16284 kJ
Vetten264.6 g
waarvan verzadigd57.2 g
Koolhydraten225.6 g
waarvan suikers69.6 g
Vezels41.5 g
Eiwitten129.4 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Kleine steelpan
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de kip 30 - 45 minuten voor het braden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de citroen en sinaasappel in dunne plakken. Schil de knoflook en plet met de platte kant van een mes.
  • Smelt 60 g roomboter in een kleine steelpan.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en leg in een ovenschaal.
Kip braden
2
  • Bestrooi de kip met de Siciliaanse kruidenmix en 1/2 zakje gerookt paprikapoeder.
  • Vul de holte van de kip met de helft van de knoflook en de ongesneden takjes tijm, oregano en rozemarijn.
  • Verdeel de citroenplakjes, sinaasappelplakjes en de overige knoflook over de buitenkant van de kip.
  • Schenk de gesmolten roomboter over de kip. Braad de kip 75 - 85 minuten in de oven. Bedruip halverwege met het bakvet uit de ovenschaal, zodat de kip niet uitdroogt.
Friet en appelmoes maken
3
  • Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie, de piri-pirikruiden, de gedroogde oregano en 1 tl gerookt paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de friet 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de appel en 1 zakje kaneel toe en bak 3 minuten. Blus af met 800 ml water en breng aan de kook. Laat 10 - 15 minuten sudderen op laag vuur. Roer regelmatig door.
Snijden
4
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Salades mengen
5
  • Meng in een kom de mix van rodekool, wittekool en wortel met de yoghurt, de helft van de mayonaise, peper en zout. 
  • Maak in een saladekom een dressing van 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl wittewijnazijn, 1 tl honing en 1 tl mosterd.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de slamix, cherrytomaten en komkommer toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
Serveren
6
  • Leg de kip in een diepe serveerschaal en giet het braadvocht erover.
  • Verkruimel de witte kaas over de groene salade en garneer met de walnoten. 
  • Zet de koolsalade en groene salade op tafel.
  • Verdeel de friet over de borden en serveer met de overige mayonaise, de whiskeysaus en de barbecuesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei