Bowl met kippendij en parelcouscous
Bowl met kippendij en parelcouscous

Bowl met kippendij en parelcouscous

met kruidige geroosterde groenten en labne

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
Allergens:
Wheat
•Egg
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

½ piece

Onion

65 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ piece

Eggplant

½ piece

Garlic

½ piece

Carrot

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories649 kcal
Energy (kJ)2716 kJ
Fat24.6 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate68.6 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein32.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Large Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de wortel en snijd de wortel en aubergine in dunne halve plakken. Snijd de ui in halve ringen.

Aubergine en wortel roosteren
2

Meng in een grote kom de aubergine en wortel met de helft van de Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Verdeel de aubergine en wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 - 12 minuten in de oven.

Parelcouscous koken
3

Zet de parelcouscous onder water in een pan met deksel. Kook de parelcouscous met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Giet indien nodig af. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Cherrytomaten en ui roosteren
4

Meng in dezelfde kom de ui en cherrytomaten met de overige Afrikaanse kruiden en 1/4 el olijfolie per persoon. Voeg de groenten toe aan de bakplaat en rooster nog 5 - 6 minuten mee.

Kip bakken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip gaar is.

Serveren
6

Verdeel de couscous over diepe borden. Serveer de gegrilde groenten en de kippendijreepjes over de couscous. Garneer met de labne.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?