HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoekoeloekoeburger Op Een Wortelbroodje
topBanner
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met gebakken ei, aardappeltjes en salade

Week zonder Vlees
Lees meer

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 79 kilometer autorijden?

Labels:FamilieVeggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)MosterdSesamzaadSojaGerstTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Vastkokende aardappelen

⅔ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, SelderijKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Komkommer

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

2 stuk(s)

Wortelbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3362 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Saladekom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven.

2

Snipper 1/3 ui per persoon zeer fijn. Kluts een half ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de gesnipperde ui en per persoon: 1 el geklutst ei en 1 el melk. Voeg eventueel extra melk toe als het te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

3

Maak ondertussen een dressing in een saladekom van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en 1 tl mayonaise per persoon. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng de dressing met de komkommer en de slamix. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje.

4

Maak van de boekoeloekoemix één burger per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak één spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak ondertussen het wortelbroodje 4 - 6 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd in een kleine kom.

6

Snijd het broodje open en beleg met de apart gehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.