HelloFresh
topBanner
Bloemkoolsteak met blauwekaas-topping

Bloemkoolsteak met blauwekaas-topping

met rozemarijn-aardappeltjes en gerookte champignons

Foodtrend
Lees meer

Van verrassende alternatieven voor vlees tot het fermenteren van groente - in november ontdekken we foodtrends. Leuk dat je meedoet!

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

125 g

Champignons

1 stuks

Knoflookteen

1 tl

Gerookt paprikapoeder

1 takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Half kruimige aardappelen

1 stuks

Bloemkool

10 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje

Midden-Oosterse kruidenmix

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2977 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels13 g
Eiwitten19 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de champignons in een kom met de knoflook en per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/4 tl gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid over de helft van een bakplaat met bakpapier.

2

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten. Meng in dezelfde kom van de champignons de aardappelparten met de rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verspreid over de andere helft van de bakplaat. Bak de aardappelen samen met de champignons 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd 2 dikke plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. De stam van de bloemkool blijft eraan zodat de roosjes er niet afvallen. Bewaar de bloemkool 'steaks' apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in 10 - 12 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon met 1/2 el roomboter per persoon in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 8 - 10 minuten garen. Keer halverwege om. Bestrooi met nog wat zwarte peper.

5

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng de gekookte bloemkoolroosjes, 50 ml slagoom per persoon, 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon en de helft van de bladpeterselie in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Doe de puree terug in de pan met deksel en houdt op laag vuur warm tot het gerecht klaar is. Breng op smaak met ruim peper en zout.

6

Verbrokkel de Danablu en meng in een kleine kom met de overige bladpeterselie, de walnoten en de champingons tot een topping. Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de bloemkoolsteak erop. Serveer met de aardappelen en schep de blauwekaas-topping over de bloemkoolsteaks en -puree. Garneer met de overige Midden-Oosterse kruiden.