HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBloemkoolsoep Met Gegrilde Courgette En Volkoren Uienkruier
topBanner
Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

met zelfgeraspte nootmuskaat

Lees meer

Bloemkool wordt vaak geassocieerd met de winter, maar de Hollandse bloemkool smaakt ook heerlijk in de zomer. Bij deze maaltijdsoep serveer je volkoren uienkruier. Dit is een zacht broodje met kaas en ui, speciaal door onze bakker voor jou gemaakt. De volkoren variant bevat relatief veel voedingsvezels.

Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

300 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Courgette

6 stuk(s)

Verse bieslook

½ stuk(s)

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Volkoren uienkruier

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

2 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2740.52 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels11 g
Eiwitten26 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan
Rasp
Koekenpan
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne linten. Knip of snijd de bieslook fijn. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool, helft van de courgette en de nootmuskaat toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de overige courgette 5 minuten op middelmatig vuur.

5

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan. Breng afgedekt aan de kook en kook in 5 - 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Bak de volkoren uienkruier 8 minuten in de oven.

7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de gebakken courgette en de helft van de crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

8

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche en bieslook en serveer met de volkoren uienkruier. Snijd het ei doormidden en leg in het midden van de soep.