Skip to main content
Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus
Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

Biefstukbox | Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte jus

4 personen | met truffelfriet, knoflookchampignons en salade met spekjes

Met onze Biefstukbox bereid je eenvoudig een goed stuk biefstuk met zelfgemaakte jus, truffel-friet, knoflook-champignons en salade met spekjes voor 4 personen. Een halfuurtje voorbereiden en dan kan de grill aan! Wie zet jij binnenkort in vuur en vlam met jouw kookkunsten?

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei
Walnoten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1400 gram

Rustieke frieten met schil

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

100 gram

Mayonaise

10 gram

Verse bieslook

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

40 gram

Walnootstukjes

120 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

75 gram

Spekreepjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Roomboter

250 gram

Kastanjechampignons

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

4 stuk(s)

Gemarineerde steak

Zelf toevoegen

3 tl

Mosterd

3 tl

Wittewijnazijn

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2738 kcal
Energie (kJ)11454 kJ
Vetten186.4 g
waarvan verzadigd55.1 g
Koolhydraten144.3 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels25.7 g
Eiwitten109.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Spatel
Bord
Aluminiumfolie

Instructies

Friet bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de frieten met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. 
  • Rasp ondertussen de parmigiano reggiano. Snijd de bieslook fijn. 
  • Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met de truffelolie. 
Champignons bereiden
2
  • Pers 1 knoflookteen of snijd fijn. 
  • Voeg de champignons toe aan een grote kom en meng met 2 el olijfolie, de fijngesneden knoflook, peper en zout. 
  • Schep de champignons over in een kleine ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven. 
Salade maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 5 - 6 minuten knapperig. 
  • Snipper de sjalot. Pers 1 knoflookteen of snijd fijn.
  • Meng in een saladekom de fijngesneden knoflook, sjalot, mosterd, wittewijnazijn en de overige mayonaise tot een egale dressing. 
  • Voeg de salademix toe en meng tot alle blaadjes bedekt zijn met de dressing. Garneer met de walnootstukjes en de spekjes. 

 

Biefstuk bakken
4
  • Pel 1 knoflookteen en plet met de zijkant van een mes.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de roomboter toe en wacht tot deze helemaal gesmolten is en lichtbruin begint te kleuren.
  • Voeg de rozemarijntakjes en de geplette knoflook toe. Bak kort in de roomboter en schuif naar de zijkant van de pan.
  • Leg de biefstuk in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin (zie Tip). Beweeg de biefstuk tijdens het bakken heen en weer in de pan.

Tip: De pan is warm genoeg als de roomboter begint de bubbelen. Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet. 

Jus maken
5
  • Haal de biefstuk uit de pan en pak goed in met aluminiumfolie. Laat 5 - 7 minuten rusten (zie Tip).
  • Verlaag het vuur en laat de pan iets afkoelen. Voeg dan een scheutje warm water toe aan het bakvet. Pas op voor spetters!
  • Laat 5 - 7 minuten zachtjes inkoken. Roer regelmatig met een spatel over de bodem van de pan om alle bakresten op te lossen in de jus voor een extra volle smaak.

Tip: Door het rusten verdelen de sappen zich over het vlees en eet je een malsere biefstuk. Leg het aluminium pakketje eventueel op een warm bord, zodat de biefstuk zo min mogelijk afkoelt.

Serveren
6
  • Schep de frieten over in een serveerschaal, meng met de parmigiano reggiano en garneer met de helft van de bieslook.
  • Schep de knoflookchampignons in een serveerschaal en garneer met de overige bieslook. 
  • Leg de biefstuk in een diep bord en beschenk royaal met jus.
  • Zet tot slot de salade en de truffelmayonaise op tafel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

met geraspte kaas, zure room en basilicumcrème
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Spinaziestamppot met boerenworst

Spinaziestamppot met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

met gefrituurde prei en bospaddenstoelenpesto
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
Kip met romige prei-paprikasaus

Kip met romige prei-paprikasaus

met basmatirijst
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade
Curry met gekruide kippendijreepjes

Curry met gekruide kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, paprika en koriander

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes