topBanner
Aziatische groentemix, noedels, ei en cashewnoten

Aziatische groentemix, noedels, ei en cashewnoten

Lees meer

Een snelle Oosterse maaltijd. Deze keer niet met omeletreepjes of gekookt ei, maar met roerei, net even anders door er bosui aan toe te voegen. Heerlijk gegarneerd met knapperige cashewnoten en besprenkeld met frisse limoensap.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaEiPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Groentemix met snijbonen

2 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Limoen

2 tl

Gemalen citroengras

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

140 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2836 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit. Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, groentemix met snijbonen, sereh en ½ tl limoenrasp per persoon 1 minuut op middelhoog vuur.

3

Voeg de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de bosui toe aan de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het ei en de overige bosui een roerei. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de cashewnoten. Besprenkel naar smaak met het limoensap en -rasp.