Aziatische groentemix, noedels, ei en cashewnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische groentemix, noedels, ei en cashewnoten

Aziatische groentemix, noedels, ei en cashewnoten

Een snelle Oosterse maaltijd. Deze keer niet met omeletreepjes of gekookt ei, maar met roerei, net even anders door er bosui aan toe te voegen. Heerlijk gegarneerd met knapperige cashewnoten en besprenkeld met frisse limoensap.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Soja
Eieren
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Groentemix met snijbonen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

1 tl

Gemalen citroengras

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2836 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels11 g
Eiwitten23 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit. Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, groentemix met snijbonen, sereh en ½ tl limoenrasp per persoon 1 minuut op middelhoog vuur.

Voeg de sojasaus toe
3

Voeg de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de bosui toe aan de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur.

Maak het omelet
4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het ei en de overige bosui een roerei. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.

5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met het roerei en garneer met de cashewnoten
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de cashewnoten. Besprenkel naar smaak met het limoensap en -rasp.