BestellenCadeaubon
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Aziatisch gekruid kipgehakt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2307 kJ
Energie (kcal)551 kcal
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten60.1 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels5.7 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Saladekom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gember en knoflook (zie Tip).
  • Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de saus goed.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de udonnoedels en 2/3 van de saus toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in fijne ringen.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer eventueel met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige saus en rode peper toe. Breng op smaak met peper en zout.