Skip to main content
Aubergine cacciatore met volkoren spaghetti
Aubergine cacciatore met volkoren spaghetti

Aubergine cacciatore met volkoren spaghetti

met geroosterde-paprikasaus, olijven en basilicum

Cacciatore is een traditioneel gerecht dat doorgaans wordt bereid met ingrediënten zoals ui, tomaat en paprika. Het werd beschouwd als een simpele "jagersmaaltijd" - vandaar de naam "cacciatore", wat "jager" betekent in het Italiaans!

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Bron van vezels
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

100 gram

Passata

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Groene olijven

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2876 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels16.2 g
Eiwitten18.1 g
Zout3.3 g
Potassium379.3 mg
Calcium31.8 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Giet af, maar bewaar 100 ml kookvocht per persoon en zet apart.
  • Snijd ondertussen de aubergine in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen een klein scheutje in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en aubergine 6 - 8 minuten, of tot de aubergine goudbruin kleurt.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de puntpaprika en de knoflook toe en bak nog 1 minuut. 

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Basilicum snijden
3
  • Blus de groenten af met de zwarte balsamicoazijn. Roer de passata, tomatentapenade, olijven en suiker erdoorheen.
  • Voeg de helft van het achtergehouden kookvocht toe en laat de saus, afgedekt, 7 - 10 minuten pruttelen. Verlaag eventueel het vuur als het te hard kookt.
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
Serveren
4
  • Voeg de pasta en de helft van het overige kookvocht toe aan de saus. Voeg eventueel meer kookvocht toe als de saus te droog is.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Besprenkel met de geroosterde-paprikasaus en garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders