Arabische soep met falafelspiesen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Arabische soep met falafelspiesen

Linzen wonnen de laatste jaren wel aan bekendheid in Nederland en België, maar toch is het nog geen standaard product. Gek eigenlijk, want linzen zijn super gezond omdat ze vol ijzer- en eiwit zitten. De linzen geven deze soep een mooie binding. Je gebruikt rode linzen in plaats van groene linzen omdat die sneller gaar zijn.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Peen

2 stuk(s)

Tomaat

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

20 gram

Linzen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

125 gram

Falafel

(Kan bevatten Soja, Gluten, Mosterd)

2 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)536 kcal
Energie (kJ)2243 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijd de peen in plakken.
1

Breng 400 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui. Snijd de peen in dunne plakken en de tomaten in parten. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Voeg de linzen toe.
2

Smelt de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen, tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder en de helft van de tijm toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg na 5 minuten de rode linzen toe.

3

Verhit de koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de falafelspiezen.
4

Rijg ondertussen de falafel aan de spies (zie tip). Verhit, als de soep bijna klaar is, de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de falafelspiezen met de overige tijm 3 – 4 minuten aan elke kant.

5

Haal de soeppan met soep van het vuur en pureer grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Serveer de soep met de falafelspiezen, eet smakelijk!
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met de falafelspiezen.