Zoetzure wraps met gemarineerde tofu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

met mangochutney, peer en komkommer-koolsla

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Vegan
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peer

50 gram

Wittekool en wortel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Sesamzaad

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Soja)

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2935 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers32 g
Vezels7.6 g
Eiwitten25 g
Zout5 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in fijne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in fijne plakjes.

Mengen
2

Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout. Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes. Schep beide nog een keer goed om.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten. Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tofu rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!

Serveren
4

Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met mangochutney. Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij. Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.