topBanner
Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

Lees meer

Soep is altijd goed om zonder veel moeite veel groenten binnen te krijgen. Dat is ook zo met deze oranje soep met bataat en wortel, twee vitaminebommetjes. Het spinazie-kaasbroodje maakt het tot een volwaardige avondmaaltijd en komt van onze ambachtelijke bakkerij Le Perron.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :SelderijMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Peen

3 stuk(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

20 gram

Zonnebloempitten

4 el

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2690.312 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Grote pan
Koekenpan
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 cm en snijd de peen in halve plakken. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm.

2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat en peen toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg 400 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de soeppan. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de zonnebloempitten, garneer met de yoghurt en serveer het spinazie-kaasbroodje erbij.