Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

Soep is altijd goed om zonder veel moeite veel groenten binnen te krijgen. Dat is ook zo met deze oranje soep met bataat en wortel, twee vitaminebommetjes. Het spinazie-kaasbroodje maakt het tot een volwaardige avondmaaltijd en komt van onze ambachtelijke bakkerij Le Perron.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Peen

1.5 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)643 kcal
Energie (kJ)2690 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Grote pan
Koekenpan
Staafmixer of blender

Instructies

Snijd de pompoen in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 cm en snijd de peen in halve plakken. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm.

Voeg water toe.
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat en peen toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg 400 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de soeppan. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pureer de soep met staafmixer of blender.
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de soep met zonnebloempitten.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de zonnebloempitten, garneer met de yoghurt en serveer het spinazie-kaasbroodje erbij.