HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelstamppot Met Kruidenkaas
topBanner
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

met veldsla, rucola en pecannoten

Lees meer

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen :NotenPecannotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Aardappelen

395 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Pecanstukjes

(BevatNoten, PecannotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad, Noten)

2 stuk(s)

Ui

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

100 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

10 ml

Melk

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2658 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels9.52 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Kook beide aardappelen samen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!

2

Snijd de tomaat in partjes. Meng in een ovenschaal de tomaat met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaten 10 – 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de pecanstukjes eventueel iets kleiner. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of een beetje van de bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rode ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de tomaat, rucola en veldsla doorheen.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.