Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Seizoensbroodje
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Aardappelen
100 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
50 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
350 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Weeg beide soorten aardappelen af, schil en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd 2/3 de courgette in kleine blokjes. Snijd de overige courgette in grove stukken.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 30 seconden. Voeg de Peruaanse kruidenmix toe en bak 30 seconden verder. Voeg de bouillon, de aardappelen, de zoete aardappel en de grofgesneden courgette toe. Breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip). Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Serveer de koriander apart, zodat iedereen deze zelf naar smaak kunt toevoegen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteblokjes 6 - 8 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de courgette en de koriander (zie Tip). Serveer met het broodje.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de kaas en bewaar de rest voor een andere keer.