HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Bonenburger Op Basis Van Cannellini Bonen
topBanner
Zelfgemaakte bonenburger op basis van cannellini bonen

Zelfgemaakte bonenburger op basis van cannellini bonen

met frisse yoghurtsaus en salade

Lees meer

In dit recept maak je zelf en burger van cannellini bonen, worcestershire saus, knoflook, rode ui en rode peper. Je voegt panko toe voor een extra crunch.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaMosterdEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ blik(ken)

Cannellini bonen

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

1 zakje(s)

Worcestershire saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode peper

⅔ bos(sen)

Radijs

25 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

4 el

Bloem

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2925 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels14 g
Eiwitten21 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet en meng in een kom met de komijn. Leg de bonen op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Haal de bonen uit de oven en verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden voor de broodjes in stap 4.

2

Snijd 3 plakjes komkommer per persoon voor op de burger. Snijd het overige deel van de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Verwijder het radijsblad en snijd de radijzen in kwarten. Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een saladekom de radijs, de komkommerblokjes en de helft van de verse kruiden met per persoon: 1/2 el witte wijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit een koekenpan met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de knoflook, rode ui en rode peper 3 - 5 minuten. Voeg de gebakken bonen, worcestershire saus, knoflook, rode ui, rode peper en 1/3 van de panko toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer. Kneed één bal per persoon van het mengsel en druk deze plat tot een burger.

4

Meng in een kom de yoghurt met de mayonaise en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broodjes in 6 - 8 minuten af in de oven.

5

Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Voeg aan een ander diep bord de overige panko toe en breng deze op smaak met peper en zout. Haal de burgers door het beslag en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de burgers 3 - 4 minuten per kant, of tot ze warm en goudbruin zijn.

6

Snijd het broodje open en beleg met de burger. Leg enkele plakjes komkommer op de burger. Werk af met de frisse yoghurtsaus. Serveer de salade erbij.