Zelfgemaakte bonenburger op basis van cannellini bonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte bonenburger op basis van cannellini bonen

Zelfgemaakte bonenburger op basis van cannellini bonen

met frisse yoghurtsaus en salade

In dit recept maak je zelf en burger van cannellini bonen, worcestershire saus, knoflook, rode ui en rode peper. Je voegt panko toe voor een extra crunch. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ pak(ken)

Cannellinibonen

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Biologische volle yoghurt

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Panko paneermeel

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ bosje(s)

Radijs

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

2 el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11 g
Vezels13.1 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Burger voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet en meng in een kom met de komijn. Leg de bonen op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Haal de bonen uit de oven en verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden voor de broodjes in stap 4.

Salade maken
2

Snijd 3 plakjes komkommer per persoon voor op de burger. Snijd het overige deel van de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Verwijder het radijsblad en snijd de radijzen in kwarten. Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een saladekom de radijs, de komkommerblokjes en de helft van de verse kruiden met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Tip: Dille heeft een uitgesproken smaak. Houd je hier niet van? Laat dan achterwege. Weetje: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Burger maken
3

Verhit een koekenpan met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de knoflook, rode ui en rode peper 3 - 5 minuten. Voeg de gebakken bonen, worcestershiresaus, knoflook, rode ui, rode peper en 1/3 van de panko toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer. Kneed 1 bal per persoon van het mengsel en druk deze plat tot een burger.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Yoghurtsaus maken
4

Meng in een kom de yoghurt met de mayonaise en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broodjes in 6 - 8 minuten af in de oven.

Burger paneren en bakken
5

Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Voeg aan een ander diep bord de overige panko toe en breng deze op smaak met peper en zout. Haal de burgers door het beslag en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de burgers 3 - 4 minuten per kant, of tot ze warm en goudbruin zijn.

Serveren
6

Snijd het broodje open en beleg met de burger. Leg enkele plakjes komkommer op de burger. Werk af met de frisse yoghurtsaus. Serveer de salade erbij.