HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZalmfilet Met Verse Tagliatelle In Frisse Munt Roomsaus
topBanner
Zalmfilet met verse tagliatelle in frisse munt-roomsaus

Zalmfilet met verse tagliatelle in frisse munt-roomsaus

met courgette, verse doperwten en citroenzeste

Premium
Lees meer

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Doperwten

250 gram

Verse tagliatelle

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hoge kom
Pan met deksel
Steelpan
Rasp
Staafmixer
Kleine kom
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer de courgette in de lengte. Snijd één helft van de courgette in stukken van ongeveer 2 - 3 cm en doe deze in een hoge kom. Halveer de andere helft nogmaals in de lengte, snijd vervolgens in dunne plakken en bewaar apart. Pel de knoflooktenen. Voeg de helft van de knoflook toe aan de hoge kom en pers de andere helft uit. Ris de blaadjes van de munt en snijd fijn. Voeg de helft van de munt toe aan de hoge kom. Snijd de prei in dunne ringen.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de tagliatelle. Rasp per persoon 1/4 van de citroenschil. Voeg de citroenrasp, de helft van de zure room en ruim peper en zout toe aan de hoge kom met courgette. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng een laagje water met een snuf zout aan de kook in een steelpan voor de doperwten. Blancheer de doperwten 3 minuten, giet af en bewaar apart.

3

Haal de tagliatelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze in de pan doet, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Voeg eerst een flinke snuf zout toe aan het water en kook dan de tagliatelle 3 – 4 minuten. Giet af en bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Meng de overige munt met de overige zure room in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de prei, overige knoflook en courgette toe en bak 6 - 8 minuten. Voeg de munt-courgettesaus, doperwten, voorgekookte tagliatelle en 2 el kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en houd het geheel warm op laag vuur tot serveren.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de zalm nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

6

Verdeel de tagliatelle met munt-groentesaus over diepe borden. Schep de zure room met munt op de pasta. Leg de gebakken zalm hierop. Garneer met de partjes citroen.