Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Plantaardig
Bron van vezels
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Ras el hanout

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Gekookte rode bieten

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3059 kJ
Energie (kcal)731 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers15 g
Vezels19.2 g
Eiwitten23.9 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Zeef
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten en de ras el hanout 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Platbroodchips maken
2
  • Snijd ondertussen het platbrood in kleine vierkantjes.
  • Verdeel de platbroodstukjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met de za'atar en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Bak 5 minuten in de oven, of tot het platbrood licht krokant is. Houd apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de tahin met de knoflook, de honing, de zwarte balsamicoazijn, het sap van 1 citroenpartje per persoon en de aangegeven hoeveelheid water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer en rode biet in blokjes.
  • Snijd de verse kruiden grof.
Serveren
4
  • Voeg de komkommer, rode biet, rucola en veldsla, rodekool, wittekool en wortel en verse kruiden toe aan de saladekom. Meng goed door de dressing.
  • Serveer de salade over diepe borden en verdeel de kikkererwten erover.
  • Serveer met de platbroodchips en de overige citroenpartjes.