Skip to main content
Aardbeiencheesecake met citroenrasp

Aardbeiencheesecake met citroenrasp

om te delen | met speculaasbodem

.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

250 gram

Aardbeien

180 gram

Speculaasstukjes

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Gluten)

300 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

75 gram

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)6196 kJ
Energie (kcal)1481 kcal
Vetten73.7 g
waarvan verzadigd48.1 g
Koolhydraten174.8 g
waarvan suikers138.8 g
Vezels3.1 g
Eiwitten25.1 g
Cholesterol30 mg
Zout2.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium65 mg
Calcium55 mg

Benodigdheden

Pan
Mengkom
Staafmixer
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Kom
Handmixer
Steelpan

Instructies

Bodem bereiden
1
  • Maal in een mengkom de speculaasstukjes fijn met een staafmixer, tot het een bijna poederachtige textuur heeft.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en meng de fijngemalen speculaas erdoor.
  • Schep het mengsel in een taartblik van 24 cm. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel om de bodemlaag te maken.
  • Zet de speculaasbodem in de koelkast tot de vulling klaar is.
Vulling maken
2
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit in een kom.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Voeg de roomkaas, eieren, zure room en 150 g suiker toe aan een mengkom. Mix de ingrediënten met een handmixer op middelhoge snelheid tot alles net gemengd is. Mix daarna 1 tl citroenrasp erdoorheen.
  • Giet de vulling in het taartblik en bak 50 - 60 minuten in de oven, of tot de bovenkant licht goudbruin is. Zet daarna de cheesecake in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.
Aardbeientopping maken
3
  • Halveer ondertussen de aardbeien en snijd eventuele grote aardbeien in kwarten. Voeg de aardbeien, het citroensap en de overige suiker toe aan een steelpan.
  • Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. De saus zal indikken tijdens het afkoelen.
  • Verdeel, wanneer de saus is afgekoeld, de aardbeiensaus over de cheesecake en serveer direct uit.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders