HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVispakketje Met Kabeljauw
topBanner
Vispakketje met kabeljauw

Vispakketje met kabeljauw

met een risotto van prei en courgette

Lees meer

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:BalansExtra groente
Allergenen :VisMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

15 ml

Basilicumcrème met citroen

150 gram

Risottorijst

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

2 tl

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2886 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels6 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de courgette in blokjes van 2 - 3 cm.

2

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en leg iedere kabeljauwfilet op 1 vel aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm. Besmeer beide kanten van de kabeljauwfilet met de basilicumcrème met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht.

3

Bereid de bouillon met per persoon 1/4 bouillonblokje en 300 ml water. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 5 minuten.

4

Draai vervolgens het vuur laag en voeg de risottorijst toe. Bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en 1 tl tijm per persoon. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

5

Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven. Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg de courgetteblokjes en de geraspte pecorino toe wanneer je de laatste bouillon toevoegt. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dat duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen. Breng goed op smaak met peper.

6

Verdeel de risotto over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open - er kan stoom uit komen! Leg de kabeljauw op de risotto.