topBanner
Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

Verse tagliatelle met cherrytomatensaus

met basilicum en grana padano

Lees meer

Het geheim van een goede Italiaanse pasta? Eenvoud! Met dit smaakvolle recept zit je zo aan tafel. De friszoete cherrytomaten zijn niet alleen lekker door een salade of als snack, je maakt er vandaag een heerlijke saus van. Door ze te stoven, wordt de smaak nog intenser – perfect in combinatie met de zoute kaas.

Labels:CaloriebewustVeggieFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

600 gram

Gele en oranje cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Verse tagliatelle

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Bruine suiker

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2734 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui. Halveer de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2-4 minuten.

3

Voeg de cherrytomaten en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl bruine bastardsuiker toe aan de pan. Zet het vuur laag en laat de cherrytomaten 20 -35 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, tot de tomaten zacht zijn.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Ris de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Voeg in de laatste 5 minuten 3/4 van het basilicum toe aan de cherrytomaten en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de cherrytomatensaus erop. Garneer met de geraspte grana padano en de rest van het basilicum. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.