HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Gnocchi In Tomatenroomsaus
topBanner
Verse gnocchi in tomatenroomsaus

Verse gnocchi in tomatenroomsaus

met champignons en spekjes

QUICK & EASY
Lees meer

Over de uitspraak van deze deegkussentjes kun je struikelen – je spreekt het op z'n Italiaans uit als 'njokkie' – maar de bereiding is gelukkig heel makkelijk. Gnocchi kook je meestal, maar in dit recept bak je ze waardoor ze een krokant korstje krijgen en vanbinnen zacht en luchtig blijven.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

50 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Cherrytomaten in blik

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Italiaanse kruiden

350 gram

Gnocchi

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3847 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout3.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Steelpan
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Pers de knoflook of snijd fijn. • Snijd de champignons in plakken. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook, champignons en spekblokjes 6 – 8 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

• Verhit een steelpan op middelmatig vuur en voeg de cherrytomaten uit blik inclusief saus, de kookroom en de Italiaanse kruiden toe. • Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

• Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan als de champignons en bak hierin de gnocchi 6 – 8 minuten. Keer niet te vaak, zodat de gnocchi goed kunnen bruinen en lekker knapperig worden. • Haal de gnocchi uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. • Voeg vlak voor serveren de champignons toe aan de tomatenroomsaus.

4

• Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel de tomatenroomsaus erover.