HelloFresh
topBanner
Vergeten groenten uit de oven

Vergeten groenten uit de oven

met koolraap-gratin en Duitse biefstuk

Vergeten groente
Lees meer

Bij een koolraap denk je niet direct aan zoet en zacht, maar als je deze groente kookt, verandert de smaak: het aardse van rauwe koolraap maakt plaats voor zoete tonen. Met de felle kleuren van de gele biet en paarse truffelaardappel is dit gerecht niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor het oog!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Koolraap

1 stuks

Gele biet

250 g

Truffelaardappel

1 stuks

Knoflookteen

1 takje

Verse rozemarijn

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 g

Rundertartaar

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2642 kJ
Energie (kcal)632 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels6 g
Eiwitten36 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de koolraap en snijd in blokjes. Schil de gele biet en snijd in dunne partjes. Was de truffelaardappel en snijd ook in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en snijd fijn.

2

Kook de koolraap, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen. Meng in een kom 1 el olijfolie per persoon met de knoflook, de rozemarijn, peper en zout. Voeg de gele biet en truffelaardappel toe en meng met de knoflook-rozemarijnolie.

3

Verdeel de gele biet en truffelaardappel over een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven.

4

Meng de crème fraiche in dezelfde kom met de helft van de oude kaas, peper en zout. Voeg het mengsel bij de koolraap in de ovenschaal en meng goed. Strooi de overige oude kaas erover en zet 15 – 20 minuten in de oven.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

6

Haal de groenten uit de oven, verdeel over de borden en serveer met de Duitse biefstuk. Schep de koolraapgratin ernaast.