topBanner
Rijstbowl met varkensworstjes als extra

Rijstbowl met varkensworstjes als extra

met avocado, een gebakken ei en gemarineerde tomaten

Vlees als extra
Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Witte langgraanrijst

⅔ pak

Zwarte bonen

120 g

Mais

1 stuks

Sjalot

1 zakje

Mexicaanse kruiden

10 g

Verse koriander

1 stuks

Limoen

1 stuks

Avocado

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje

Paprikapoeder

2 stuks

Tomaat

½ stuks

Knoflookteen

4 stuks

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevattenEi, Gluten, Soja, Mosterd, Senf, Selderij)

2 stuks

Eieren

(BevatEi)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4693 kJ
Energie (kcal)1122 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Vergiet
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de zwarte bonen en de mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Snipper de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de sjalot en Mexicaanse kruiden 1 minuut. Voeg de mais en bonen toe aan de kruiden en bak 6 - 8 minuten mee. Schep regelmatig om.

2

Snijd de koriander fijn en snijd de limoen in parten. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Meng in een kleine kom de zure room met de helft van het paprikapoeder. Voeg peper en zout toe naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Meng de tomaat, de knoflook en het overige paprikapoeder in een kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

4

Bak de rijst en de helft van de koriander 1 - 2 minuten mee met de bonen en de mais. Voeg wat extra vierge olijfolie toe naar smaak. Verdeel het rijstmengsel over de borden. Serveer met het spiegelei, de avocado, de gemarineerde tomaat en de varkensworstjes. Garneer met de overige koriander, de zure-roomdressing en de partjes limoen.