HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLasagne Met Zelfgemaakte Roomsaus En Kipgehakt Als Extra
topBanner
Lasagne met zelfgemaakte roomsaus en kipgehakt als extra

Lasagne met zelfgemaakte roomsaus en kipgehakt als extra

met aubergine, prei en oude kaas

Vlees als extra
Lees meer

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken. Zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 tl

Gedroogde rozemarijn

1 stuk(s)

Prei

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2.5 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4389 kJ
Energie (kcal)1049 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9 g
Eiwitten43 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Garde
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de prei in dunne ringen.

2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

3

Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft.

4

Voeg de gedroogde rozemarijn en de preiringen toe aan de saus in de hapjespan. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas, 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar.

5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.

6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.