Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken. Zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Prei
100 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte oude kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))200 gram
Verse lasagnebladen
(BevatGlutenbevattende granen, Ei)500 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
2.5 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2.5 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de prei in dunne ringen.
Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken totdat hij de consistentie van room heeft.
Voeg de gedroogde rozemarijn en de preiringen toe aan de saus in de hapjespan. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas, 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak toe. Meng goed door elkaar.
Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar plakken aubergine over. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.