Vegetarische tuna melts met zure room en mais
Vegetarische tuna melts met zure room en mais

Vegetarische tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte vegetarische tonijntopping en frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse uitvinding die wat weg heeft van onze tosti - maar dan met vegan tonijn, mais en gesmolten cheddar. De perfecte comfortfood!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Corn

½ can

Vegan tuna

½ piece

Red onion

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

1 piece

White ciabatta

25 g

Grated mature cheese

20 g

Mesclun

â…“ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories520 kcal
Energy (kJ)2175 kJ
Fat20.9 g
Saturated Fat8.4 g
Carbohydrate53 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein26 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af.
  • Snipper de ui en snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de vegetarische tonijn met de mais, zure room en de helft van de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Broodje beleggen
2
  • Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg met de vegan tonijnsalade en verdeel de geraspte belegen kaas erover.
  • Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
  • Meng de komkommer en overige ui met de dressing.
  • Meng vlak voor serveren de mesclun met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de vegetarische tuna melts over de borden.
  • Serveer met de salade.