Skip to main content
Vegetarische tuna melts met zure room en mais

Vegetarische tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte vegetarische tonijntopping en frisse salade

3.1
(140)

De tuna melt is een Amerikaanse uitvinding die wat weg heeft van onze tosti - maar dan met vegan tonijn, mais en gesmolten cheddar. De perfecte comfortfood!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

50 gram

Mais in blik

½ blik(ken)

Vegan tonijn

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

25 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Mesclun

ā…“ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)520 kcal
Energie (kJ)2175 kJ
Vetten20.9 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels7.4 g
Eiwitten26 g
Zout2.5 g
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af.
  • Snipper de ui en snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een kom de vegetarische tonijn met de mais, zure room en de helft van de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Broodje beleggen
2
  • Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg met de vegan tonijnsalade en verdeel de geraspte belegen kaas erover.
  • Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
  • Meng de komkommer en overige ui met de dressing.
  • Meng vlak voor serveren de mesclun met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de vegetarische tuna melts over de borden.
  • Serveer met de salade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders