Skip to main content
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika

4.3
(302)

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

¼ zakje(s)

Gele currykruiden

150 gram

Bloemkoolroosjes

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)2810 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten77.4 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels10.8 g
Eiwitten15 g
Zout1.2 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de amandelen grof. Snijd de rode puntpaprika in reepjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
Groenten roosteren
2
  • Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
  • Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de paprikareepjes, een klein scheutje zonnebloemolie en een snufje zout. Meng de roosjes goed zodat ze helemaal bedenkt zijn met olie. Voeg meer olie toe indien nodig.
  • Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier. Rooster 12 - 14 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Curry maken
3
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak), gele currykruiden en Afrikaanse kruidenmix toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de kokosmelk toe. Laat 5 minuten al roerend zachtjes inkoken, of tot de saus diep goudgeel is.
  • Voeg de bloemkoolroosjes en paprikareepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Proef de curry, voeg honing naar smaak toe en roer door. 
  • Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de curry over de rijst.
  • Besprenkel met de yoghurt en garneer met de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders