topBanner
Tofu in soja-honingmarinade

Tofu in soja-honingmarinade

Met pittige knoflook-sperziebonen en kokosrijst

Lees meer

Tofu heeft misschien een stoffig imago, maar wanneer je het goed marineert is dat echt onverdiend! Deze eiwitrijke vleesvervanger wordt gemaakt van gestremde sojamelk. Het proces lijkt een beetje op dat van kaasmaken. Vandaag maak je er zoete tofu van door een marinade van soja en honing.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :SojaGlutenbevattende granenSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Tofu

(BevatSoja)

2 stuk(s)

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

40 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

400 gram

Sperziebonen

150 ml

Kokosmelk

170 gram

Surinaamse rijst

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 tl

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3561 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Keukenpapier
Kom
Dunschiller
Vork
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Dep de tofu droog met keukenpapier. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom de sojasaus, honing, gember, de helft van de rode peper en de helft van de knoflook. Snijd de tofu in blokjes en prik met een vork voorzichtig gaatjes erin, hierdoor neemt de tofu de marinade beter op. Leg de tofu in de marinade en laat 10 minuten marineren.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, overige rode peper en sperziebonen toe. Bak 10 – 15 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Breng ondertussen 125 ml water per persoon en de kokosmelk aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Laat uitstomen zonder deksel. De rijst mag een beetje nat blijven. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het sesamzaad tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur en bak de tofu, met alle marinade, ongeveer 4 minuten per kant. Schep af en toe om zodat alle kanten kunnen kleuren. Zet het vuur niet te hoog, dan kan de marinade snel aanbranden.

6

Schep de rijst in diepe kommen. Schep de sperziebonen ernaast en garneer met het sesamzaad. Leg de stukjes tofu ernaast en schenk de overige marinade over de tofu en de boontjes.