Zalm in botersaus met kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalm in botersaus met kappertjes

Zalm in botersaus met kappertjes

met penne, verse dille en courgette

.

Allergenen :
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3446 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels6.7 g
Eiwitten35.3 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een flinke snuf zout water in een pan.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Bewaar wat van het kookvocht voordat je de pasta afgiet en opzij zet.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en courgette 5 minuten. 
  • Roer daarna de tomaat en suiker erdoorheen. Zet het vuur laag en Laat, afgedekt, 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille grof en roer de helft van de dille toe door de saus. Laat nog 1 minuut koken.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Voeg de kappertjes en nog 1/2 el roomboter per persoon toe.
  • Draai de vis om en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de tomatensaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Serveer de pasta op borden en leg er de zalm erop. Besprenkel met de kappertjessaus uit de koekenpan.
  • Garneer met de overige dille.