Stamppot met spitskool en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot met spitskool en kokosmelk

Stamppot met spitskool en kokosmelk

met uienjus en gekookt ei

Vandaag geen gewone stamppot, maar een stamppot met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van spitskool en sojasaus.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 ml

Kokosmelk

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Gesneden spitskool

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2836 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten34.2 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten66.6 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels14.4 g
Eiwitten23 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Kool bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kool met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in grove halve ringen. Kook de eieren de laatste 4 - 8 minuten mee met de aardappel (zie Tip).

Tip: Hoe lang je de eieren kookt hangt af van hoe jij je eitje graag eet: ga je voor zacht of hard?

Jus maken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de kool. Bak de ui 4 - 5 minuten op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

Puree maken
4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen af, laat de eieren schrikken onder koud water en houd apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree (zie Tip). Meng de kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), peper en zout.

Tip: Voeg de kokosmelk lepel voor lepel toe om te voorkomen dat de puree te waterig wordt.

Eieren pellen
5

Pel de eieren en snijd doormidden.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met ui over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gefrituurde uitjes (zie Tip).

Tip: Voeg de gefrituurde uitjes toe vlak voor het serveren zodat ze niet zacht worden door de puree.