Spaanse omelet met vegetarische balletjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse omelet met vegetarische balletjes

Spaanse omelet met vegetarische balletjes

met tomatensaus en courgette

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Courgette

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

25 ml

[Plantaardige] melk

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3072 kJ
Energie (kcal)734 kcal
Vetten42.1 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels12.8 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan met deksel
Steelpan
Fat
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 12 - 14 minuten (zie Tip). Snipper de ui. Voeg de helft van de ui toe aan de pan met aardappelblokjes en bak 2 - 3 minuten mee. Meng ondertussen in een kom de eieren met de Siciliaanse kruiden en 25 ml melk per persoon, peper en zout.

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Tomatensaus maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, het paprikapoeder en 1/2 tl suiker per persoon toe en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken. 

Aardappelomelet bakken
3

Voeg het eiermengsel toe aan de koekenpan met aardappelblokjes. Verlaag het vuur naar middellaag en bak, afgedekt, 7 - 9 minuten, of tot het ei gestold is. Haal het deksel van de pan, leg een groot bord over de pan en keer de pan met het bord erop om. Zet de pan terug op het vuur en laat de aardappelomelet in de pan glijden. Bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.

Courgette bakken
4

Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 5 cm lang en 1 cm dik. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgettestaafjes 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische balletjes toe en bak 4 - 5 minuten verder. Draai regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Snijd de peterselie fijn. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de pan met tomatensaus en verwarm 1 minuut mee. Snijd de aardappelomelet in 4 stukken. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Serveren
6

Verdeel de aardappelomelet en de courgettestaafjes over de borden. Schep de vegetarische balletjes met tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.