Snelle penne met tomatensaus, oude kaas en basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle penne met tomatensaus, oude kaas en basilicum

Snelle penne met tomatensaus, oude kaas en basilicum

Deze Italiaanse klassieker in de nationale kleuren is ideaal voor een drukke dag. Vergeet de tip op de achterkant van deze kaart niet te lezen, daarmee maak je het gerecht net iets specialer en ben je nog sneller klaar. De oranje paprika komt van Hollandse bodem.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Oranje paprika

½ stuk(s)

Prei

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

1 tl

Paprikapoeder

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de prei in fijne ringen.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika klein en de prei in fijne ringen.

2

Kook de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de paprika.
3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de paprika en knoflook 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, prei, paprikapoeder en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 1 minuut. Dek de pan af en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken.

4

Voeg de helft van de oude kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Voeg daarna de penne toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Snijd de basilicum in reepjes. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige oude kaas en de basilicum.