Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade

Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade

met cherrytomaten, paprika en geraspte Italiaanse kaas

Dit gerecht heb je in recordtempo op tafel - mede door de snelkookfusilli die al in 3 minuten gaar is!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Half-om-halfgehakt

50 gram

Paprikareepjes

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

90 gram

Snelkookfusilli

2.5 gram

Vers basilicum

35 gram

Tomatentapenade

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3885 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.8 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiding
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Halveer de rode cherrytomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 g fusilli per persoon en gebruik de helft van de kaas. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak het gehakt, de paprikareepjes, knoflook en ui 2 - 3 minuten.Voeg de gesneden cherrytomaten toe en bak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de cherrytomaten uit blik. Meng goed en laat de saus op middelmatig vuur 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.

Fusilli koken
3

Kook de snelkookfusilli 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.Snijd het vers basilicum fijn. Roer de tomatentapenade door de saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg de fusilli toe aan de tomatensaus en schep goed om.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het vers basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.