HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Pasta Met Gehakt En Tomatentapenade
topBanner
Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade

Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade

met cherrytomaten, paprika en geraspte Italiaanse kaas

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht heb je in recordtempo op tafel - mede door de snelkookfusilli die al in 3 minuten gaar is!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

100 gram

Paprikareepjes

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

180 gram

Snelkookfusilli

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

70.4 gram

Tomatentapenade

(BevatVis)

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3885 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels10 g
Eiwitten43 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Halveer de rode cherrytomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak het gehakt, de paprikareepjes, knoflook en ui 2 - 3 minuten.Voeg de gesneden cherrytomaten toe en bak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de cherrytomaten uit blik. Meng goed en laat de saus op middelmatig vuur 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.

3

Kook de snelkookfusilli 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.Snijd het vers basilicum fijn. Roer de tomatentapenade door de saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg de fusilli toe aan de tomatensaus en schep goed om.

4

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het vers basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.