Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

Siciliaanse stijl orzo met kip en pecorino

met walnootstukjes, basilicum, broccoli en rozijnen

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Caloriebewust
•Eiwitrijk
•Bron van vezels
Allergenen :
Tarwe
•Walnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2902 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten70.5 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels14 g
Eiwitten41.2 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Smaakmakers snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de orzo, afgedekt, 4 minuten.
Koken
2
  • Voeg de broccoli toe en kook nog 4 minuten.
  • Voeg dan de rozijnen toe. Laat nog 2 - 4 minuten verder koken, of tot het klaar is. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Kipgehakt bakken
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.
  • Roer de broccoli, orzo, rozijnen, Siciliaanse kruiden en het grootste gedeelte van de pecorino erdoorheen. Bak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo over borden.
  • Garneer met het basilicum en de overige pecorino.