De kabeljauw is met hengel en lijn gevangen in de koude wateren rond IJsland. Deze vangstmethode zorgt voor minimale bijvangst, vandaar het duurzame MSC-keurmerk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
½ bunch
Radish
½ piece
[Persian] cucumber
2.5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
¼ piece
Onion
½ head
Lollo Bionda
1 piece
Cod fillet
(Contains Fish)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
White wine vinegar
3 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.
Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing (zie Tip).
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de kabeljauwfilet.
Dep de vis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade en de aardappelpartjes over de borden. Leg de kabeljauwfilet met mosterd erbovenop.
Weetje: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.