Skip to main content
Zalm in citroen-botersaus met kappertjes

Zalm in citroen-botersaus met kappertjes

met penne in cherrytomatensaus met courgette

4.3
(710)

Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Allergenen:
Vis
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

90 gram

Penne

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Passata

65 gram

Rode cherrytomaten

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3482 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels7.1 g
Eiwitten33.9 g
Zout1.3 g
Potassium30 mg
Calcium2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook ruim water met een flinke snuf zout in een pan. Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Saus maken
2
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, cherrytomaten en courgette 5 minuten. Voeg daarna de passata, de Siciliaanse kruiden en de suiker toe.
  • Meng goed, zet het vuur laag en dek de pan af met het deksel. Laat 3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de dille grof en voeg de helft van de dille toe aan de saus. Meng goed en laat nog 1 minuut koken.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/3 van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Voeg daarna de kappertjes en de overige roomboter toe.
  • Draai de vis om en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de citroen in kwarten.
  • Blus, als de zalm gaar is, de pan met het sap van een 1/4 citroen per persoon.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de tomatensaus en voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.
  • Serveer de pasta op borden en leg er de vis erop. Besprenkel met de kappertjessaus uit de koekenpan. Garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders