HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Salade niçoise met volkoren couscous

Salade niçoise met volkoren couscous

met verschillende groenten en tonijn

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 124 beoordelingen
Lees meer

Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.

Labels:Calorie-focus
Allergenen:EiVisGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Rode ui

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Sperziebonen

1 stuks

Rode paprika

2 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

120 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Komkommer

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2234 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Ei koken
Ei koken
1

Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.

Bakken
Bakken
3

Verhit ½ el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.

Couscous wellen
Couscous wellen
4

Meng ondertussen in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Meng de sperziebonen, de paprika, de komkommer, de tonijn en de zwarte balsamicoazijn door de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.