HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Met Zoete Aardappel En Geitenkaas
topBanner
Salade met zoete aardappel en geitenkaas

Salade met zoete aardappel en geitenkaas

met groene linzen en gepofte cherrytomaten

Lees meer

.

Labels:VeggieInspiratie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

80 gram

Groene linzen

600 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Rucola en veldsla

100 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels4.66 g
Eiwitten6 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linzen. Kook de groene linzen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snijd de zoete aardappel ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng goed met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 25 - 35 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

Tip: Bedek alle zoete aardappel met een laagje olijfolie, anders brandt hij snel aan.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 - 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 - 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe aan de linzen, draai het vuur hoog en verwarm kort.

5

Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola en veldsla klein en meng met de overgebleven citroendressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Naast veel vezels, gezonde complexe koolhydraten en eiwitten bevatten linzen van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer en zijn ze rijk aan magnesium, ijzer en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

6

Verdeel de sla over de borden en schep de groene linzen erdoor. Verdeel de zoete aardappel en cherrytomaten over de sla. Verkruimel de geitenkaas en strooi erover. Besprenkel met honing en garneer met de bladpeterselie.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle zoete aardappel in de oven, maar verwerk de helft in dit gerecht. Evenals de helft van de geitenkaas. De andere helft kun je de volgende dag bij de lunch eten, in bijvoorbeeld een salade.