Parelcouscoussalade met perzik en romige feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel

Speciaal ingrediënt in je box! De perzik, een sappige zomervrucht, is op z'n best van juni tot augustus. Perfect rijp en vol smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ pak(ken)

Linzen

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

½ stuk(s)

Appel

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

½ stuk(s)

Perzik

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2756 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten29.6 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten66.1 g
waarvan suikers21 g
Vezels14.7 g
Eiwitten22.8 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

Courgette bereiden
1
  • Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous.
  • Snijd de courgette in plakken.
  • Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op hoog vuur en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous en de helft van de Griekse kruidenmix toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 10 minuten droog op laag vuur.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes. Snijd de perzik in partjes. 
Perzik bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de courgette op middelhoog vuur en bak de appel- en perzikpartjes in 4 - 5 minuten bruin (zie Tip).
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 
  • Verkruimel de feta in een kom. Voeg de yoghurt en de overige Griekse kruidenmix toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de rucola met de parelcouscous, linzen, courgette en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en leg de appel- en perzikpartjes erbovenop. Garneer met de fetasaus en het amandelschaafsel.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.