Salade met gebakken perzik en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met gebakken perzik en feta

Salade met gebakken perzik en feta

met courgette, parelcouscous en linzen

Perziken komen oorspronkelijk uit China. De vruchten zijn een lange tijd geleden via het oude Perzië in Europa terechtgekomen. Het woord perzik betekent letterlijk Perzisch.

Labels:
Extra groente
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ pak(ken)

Linzen

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Appel

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers24.3 g
Vezels15.2 g
Eiwitten22.5 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Grillpan of koekenpan
Pan met deksel
Kom
Vergiet
Saladekom

Instructies

Courgette bereiden
1
  • Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous.
  • Snijd de courgette in plakken.
  • Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op hoog vuur en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog op laag vuur.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Perziken bakken
3
  • Snijd ondertussen de perzik in partjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de courgette op middelhoog vuur en bak de perzikpartjes in 4 - 5 minuten bruin (zie Tip).
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn.
  • Verkruimel de feta in een kom.

Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de partjes dan wat langer.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de rucola met de parelcouscous, linzen, courgette, munt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en verdeel de perzikpartjes erop.
  • Garneer met de feta en het amandelschaafsel.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.