
Salade met gebakken perzik en feta
met courgette, parelcouscous en linzen
Perziken komen oorspronkelijk uit China. De vruchten zijn een lange tijd geleden via het oude Perzië in Europa terechtgekomen. Het woord perzik betekent letterlijk Perzisch.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Perzik
40 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)
190 gram
Linzen
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
Zelf toevoegen
100 ml
Groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous.
- Snijd de courgette in plakken.
- Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog op laag vuur.
- Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd ondertussen de perzik in partjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de courgette op middelhoog vuur en bak de perzikpartjes in 4 - 5 minuten bruin (zie Tip).
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn.
- Verkruimel de feta in een kom.
Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de partjes dan wat langer.
- Meng in een saladekom de rucola met de parelcouscous, linzen, courgette, munt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
- Verdeel de salade over de borden en verdeel de perzikpartjes erop.
- Garneer met de feta en het amandelschaafsel.
- Besprenkel met de balsamicocrème.
Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.